Ons Verhaal

Wij zijn Matthias en Nouchin, een koppel uit Oelegem dat net als zovele tijdens deze bizarre COVID-19 periode de tijd heeft genomen om na te denken over wat echt belangrijk is: familie. Als ode aan onze familie en de hierbij horende rijke geschiedenis, die we graag op een originele manier wilde eren, is het idee ontstaan om een gin op de markt te brengen. Een gin die onze familiegeschiedenis mee levendig houdt; genaamd “Old Stories”.

In onze omstreken zijn wij gekend als familie van de maalder van Oelegem. Matthias zijn overgrootvader Emiel Verlinden trok in 1920 vanuit Pulle naar Oelegem en werd in 1936 pachter van de maalderij. Een van zijn kinderen, André Verlinden volgde hem later op als maalder. De dochters van André, Gerda en Ann, respectievelijk de tante en mama van Matthias, zijn de laatste generatie Verlinden die nog actief betrokken waren bij het malen. In 1990 stopte de maalderij namelijk met het maalwerk en in 2010 werd met pijn in het hart de sloping aangevraagd.

Het malen en meer specifiek de maalderij van Oelegem speelde dus een belangrijke rol in onze familie. Om dit extra in de verf te zetten hebben we rond dit verhaal een gin ontwikkeld die zowel qua smaak als qua uitstraling een link heeft met de maalderij. 

Voor de ingrediënten hebben we bijvoorbeeld gekozen voor kruiden en planten die in onze directe omgeving voorkomen, meer specifiek hebben we gekozen om toetsen van hooi en eikel te gebruiken omdat beide grondstoffen alomtegenwoordig waren in en rondom onze maalderij. Zo werd eikenschors in de loop van de twintigste eeuw tot ‘run’ gemalen voor de leerlooiers. Op het etiket kan je dan weer een pentekening terugvinden van de oostgevel van de maalderij. De tekening werd gemaakt door Henri Melis en werd door de grootvader van Nouchin gevonden op een rommelmarktje in de buurt. Het etiket vormt dus niet alleen een directe link met de maalderij, maar vormt ook een mooie verbinding tussen onze beide families.

“Old Stories” weerspiegeld dus het verhaal achter onze families, maar elke familie heeft zijn eigen verhaal en met “Old Stories” willen we je graag de aanzet geven om met familie of vrienden bij een lekkere aperitief jouw familie verhaal te delen. Even stil staan in de tijd om te genieten van het verleden en te dromen van de toekomst…

Lieve groeten,

Matthias en Nouchin 

Trouwfoto Emiel Verlinden

Trouwfoto André Verlinden

Foto oostgevel maalderij 

Pentekening Henri Melis oostgevel maalderij

Wij zijn heel benieuwd naar jullie  “Old family Stories”, wil je het graag delen met ons? Laat dan jouw verhaal hieronder achter of deel het op facebook en Instagram met de hashtag #OldStoriesGin.